Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skrämmande “presstöd”!

Svenska skattebetalare finansierar varje år gammelmedier med 397 miljoner kronor i form av presstöd och jag tycker det är skrämmande.

Tidningsbranschen borde kunna klara sig utan bidrag, precis som alla andra typer av företag måste göra, men eftersom “journalisterna” inte gör sitt jobb och skriver om verkligheten så går detta givetvis inte och upplagorna rasar. Senast var det Helsingborgs Dagblad som sa upp 40 anställda och stängde två av sina lokalkontor och man kan i den understa artikeln i Medievärlden läsa om hur upplagorna för kvällspressen av naturliga skäl formligen rasar. Där finns även länkar till fler artiklar om den förestående tidningsdöden!

Bara ett exempel är att lilla Sydöstran i Karlskrona får obegripliga 14 664 000 kronor i socialbidrag (eller eller kanske försörjningsstöd är ett bättre ord) för att kunna fortsätta driva sin verksamhet.

Skrämmande med "presstöd"!

Relaterat:

Exponerat: “397 miljoner delas ut i presstöd”

Medievärlden: “Dagstidningarna fortsätter att tappa i räckvidd”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>