Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ny Demokrati 1991

Dagens gamla vykort är inte så gammalt utan från 1991 när Ny Demokrati tog sig in för en kort sejour i Sveriges Riksdag. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg angående min gamla t-shirt så var det ett projekt som var dömt att misslyckas eftersom det var ett hafsverk med riksdags- och kommunala ledamöter som samlades ihop på några månader och där många sedan spårade ur totalt under de tre åren till valet 1994.

Jag samlar ju lite på det som jag brukar kalla “valmemorablia” och detta vykortet med Bert Karlsson och Ian Wachtmeister i täten minns jag att jag fick i en liten bunt med likadana kort efter att ha ringt partiets kansli dagen efter valet. Kortet dyker då och då upp på Tradera, men det brukar sällan säljas.

Kortet är tecknat av “vykortskungen” Harry Lange som hade en mycket stor vykortsproduktion på eget förlag och jag har rätt många hundra olika kort därifrån i samlingen. Harry Lange hade även en egen utställning av vykort på Postmuseum i Stockholm år 2010 som finns mer att läsa om här!

Ny Demokrati 1991

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>