Arkiv

Bokbörsen

Örnenmännen vid Kungsbron

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen är ett av flera s k fotovykort jag har från händelsen. Det är kropparna efter Andrée, Strindberg och Fraenkel som hittades på Svalbard år 1930, 33 år efter deras död och den misslyckade ballongflygningen med Örnen till Nordpolen år 1897.

Bilden är tagen på fartyget Svensksund som hämtade kropparna och här i september 1930 stannat till vid Kungsbron på väg mot den kommande begravningen i Stockholm och det var många både militärer och stadsföreträdare som överlämnade hedersbetygelser till de avlidna.

Örnenmännen vid Kungsbron

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>