Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kinapuffgate igen…

Idag var jag ute några ärenden på “staun” och sprang på Bosse, en av de flitigaste kommentatorerna i den gamla Karlskronabloggen! Mycket märkligt, för han hade köpt några “Fazer Snacks Kina” med tanke på att dela med sig till mig av dessa.

För er som minns var det ju så att det var en ytterst lättkränkt “journalist”Helsingborgs Dagblad, Patrik Lundberg, som tog mycket illa vid sig av den “rasistiska” kinesiska kvinnan i rishatt på Fazers kinapuffar som “slet själen ur” honom och sedan i flera dagar fick sitta och gråta ut och beklaga sig i mediernas morgonsoffor. Patrik Lundberg kom senare med en ännu mer totalt bisarr och förvirrad krönika i samband med Pepparkaksgate förra året och som hette  “Jag är redo för ugnen” med citat som“ugnsbakade marionetter”“värm ugnen till 200 grader” och “peta in en invandrare i brasan” samt “Jag är redo igen” och det finns länk till den krönikan både ovan och via Avpixlats artikel under bilden.

Det måste ha varit ett otroligt trauma som sen förföljt honom att för 20 år sedan han i samband med Luciafirandet i sin mellanstadieklass blev framröstad som en av tre pepparkaksgubbar i klassen!

Bosse hade varit och handlat på Netto och köpt några “Fazer Snacks Kina” och jag fick en påse som jag ska smaka senare idag! Fazer föll ju tyvärr för trycket från gammelmedierna och beslutade helt idiotiskt att ta bort den roliga kinesiskan, men tydligen är hon ännu inte helt borta från förpackningarna!

Vi var i Beijing vid Kinapuffgate och som jag skrivit tidigare hade både min kinesiska fru och våra kinesiska vänner otroligt roligt över detta när jag berättade om uppståndelsen och förstod absolut ingenting om hur en rolig logotyp av en kinesiska skulle kunna anses som “kränkande” i sandlådelandet Sverige.

Fazer Snacks Kina

Relaterat:

Avpixlats tidigare artikel med nästan 500 kommentarer: “Kroniskt kränkt krönikör kränkt igen”

För övrigt kul att se att min korta kommentar på Avpixlat ligger i topp som mest populär till den artikeln!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>