Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Två Karlskronakändisar

Karlskronas senaste tillskott till Sveriges Riksdag är sedan 2010 Richard Jomshof från Sverigedemokraterna, men hur många vet att Richard inte bara är en fantastiskt skicklig politiker och gymnasielärare utan även en mycket skicklig musiker och låtskrivare?

Richard spelar sedan 1988 i det populära synthpopbandet Elegant Machinery som turnerat utomlands betydligt mer än i Sverige. Under 2010 spelade de exempelvis i Turkiet, Spanien och Tyskland och även gjort gästspel i Mexiko, Chile, Peru och Ryssland.

Det är sällan de uppträder i Sverige förutom då och då på Arvikafestivalen och enstaka spelningar som t ex i Karlskrona Konsthall i oktober 2009. Bandet består av Robert Enforsen som sångare och övriga tre medlemmar Richard Jomshof, Johan Malmgren och Leslie Bayne spelar synth.

Om Elegant Machinery är aktiva idag vet jag inte, det verkar inte ha hänt så mycket sedan 2010 om man kollar hemsidan. Jag kan också tänka mig att det är svårt för Richard att kombinera, med tanke på att han sitter i riksdagen och Sverigedemokraterna är utesluta från kvittningsförfarandet som de andra partierna kan använda, så det är viktigt att vara på plats vid alla omröstningar i kammaren eftersom det bara hänger på en eller två röster om Sverigedemokraterna fäller eller stödjer Alliansens eller den rödgröna rörans förslag.

Nedan kommer ett YouTube-klipp med den officiella videon för Elegant Machinerys “Move” från 2008! Musik och text är skrivna av Leslie Bayne och Richard Jomshof. Richard spelar som vanligt synth, men i själva videon har han även en mindre roll som pilot i ett av flygplanen och hans fru Linda spelar en av passagerarna.

Den som förutom sångaren Robert Enforsen har huvdrollen i klippet nedan är dock en annan annan mycket välkänd Karlskronaprofil, nämligen Ann-Sophie Wimmerstedt-Gärdh som spelar flygvärdinna! Det mycket ovanliga är att hon i videon övergivit sin rosa “look” och sminkat sig själv till en blond 1940-talslook, så jag tror inte att det är många som känner igen henne, jag gjorde det absolut inte när jag såg videon första gången!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>