Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kristianopel 1903

Dagens gamla vykort från samlingen kommer som ett trebildskort från Kristianopel postgånget 1903 och det är en av fyra olika varianter med olika bilder jag har, men det är möjligt att det finns fler! På den tiden fick man inte skriva på adressidan som var till enbart för namn och adress så ofta gjorde man som här att skapa ett extra utrymme för att skriva meddelande! Vykorten användes då mest för korta meddelanden eller t ex för att tala om att “brev kommer” eller en kort hälsning eller gratulation!

Kristianopel 1903

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>