Arkiv

Bokbörsen

Sillhövdingen

Dagens gamla vykort från samlingen blir “Utsikten över sjön Sillhöfden vid Holmsjö” som är postgånget den 6 juli 1903. En härlig bild från norra änden av Sillhövdingen och med Hedvig Lindholm-Eneroths omtalade sjukhem för lungsjuka i bakgrunden till vänster. Här har jag upplevt många lyckliga barndomssomrar och helger, men mest vid södra änden av den två kilometer långa sjön där vi hade sommarstuga. För den som vill läsa mer om Hedvig Lindholm-Eneroth har jag för länge sedan skrivit en artikel “Mirakelgröten i Holmsjö”.

Utsikten över sjön Sillhöfden vid Holmsjö

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>