Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Flickskolan – “Hönshuset”

Dagens gamla vykort i Karlskronabloggen är en kolorerad vy postgången år 1903 och visar “Högre Läroverket för Flickor” i korsningen mellan Södra Smedjegatan och Alamedan. Skolan startades 1897 och var i bruk fram till 1971. I folkmun kallades skolan till en början lite elakt “Hönshuset“, därav rubriken!

Jag har själv många minnen härifrån eftersom jag växte upp på Alamedan, men har aldrig gått i skola i just denna byggnaden, däremot i nybyggnaden som kom senare. Fast då var det givetvis inte någon flickskola utan Rosenfeldtsskolans mellan- och högstadium. Minns dock den sista klassen från Flickskolan i denna byggnad eftersom de gick ut 1971, samtidigt som jag gick ut nionde klass i den nya byggnaden som hade samma skolgård.

Flickskolan -"Hönshuset" i Karlskrona

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>