Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hittade en gammal klenod

I helgen hittade jag en gammal t-shirt som jag nog inte haft på mig på drygt 20 år! Den var helt gulnad, men i bra skick och i stort sett oanvänd, så jag chansade med en vittvätt i 90 grader och den blev lika vit som den var för 20 år sedan och krympte inte det minsta. Tror jag tyckte den var för stor på den tiden (det är den fortfarande), så därför använde jag den nästan aldrig!

Drag under galoscherna” var ju mottot för Ny Demokrati när de tog plats i Sveriges Riksdag 1991. Egentligen var hela projektet med Ny Demokrati dömt att misslyckas från början eftersom de samlade ihop riksdagskandidater bara på något halvår om jag minns rätt och några år efter inträdet lämnade både Bert Karlsson och Ian Wachtmeister partiet och rättshaverister tog över, vilket gjorde att partiet åkte ur riksdagen 1994 och i princip även förlorade alla sina platser i kommuner och landsting.

En enorm skillnad mot Sverigedemokraterna som byggt upp sin partiorganisation under mycket lång tid och fördubblat sina röstsiffror i alla val hittills och i valet 2014 är jag helt säker på att Sverigedemokraterna mer än fördubblar sitt resultat, åtminstone i riksdagsvalet, där jag tror på mellan 15 och 20 procent av rösterna!

Kul att ha tröjan på stan idag och jag fick ett par kommentarer, t ex “- Det kan inte vara många som har en sån t-shirt!” Kul minne som jag trodde var slängt sedan länge och jag har även kvar en del vykort, dekal, singelskiva, Dragbladet, Ian och Berts lilla gula plus lite annan “valmemorablia” som jag brukar kalla det!

Hittade en gammal klenod - Drag under galoscherna

4 comments to Hittade en gammal klenod

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>