Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vad tunn BLT har blivit!?

Var med som sällskap på Folktandvården i Karlskrona i tisdags och höll för första gången på nästan fem år en pappersutgåva av Blekinge Läns Tidning i händerna. Herregud vad tunn den är jämfört med för fem år sedan och helt utan de stora annonser som jag minns från tidigare.

Bläddrade även i Sydöstran och hittade flera exakt likadana artiklar i båda tidningarna. Vad är det för mening att ha två tidningar som har samma ägare och ge ut två olika pappersutgåvor? Att de slagits ihop på nätet vet jag ju sedan länge, även om jag aldrig besöker sidan, förutom att jag ibland läser Hans Bülows bisarra ledare via länkar från moderna nätmedier.

Jag förstår helt att annonsörerna drar sig ur annonsering i papperstidningar, framförallt gäller detta kvällspressen som tappat 45 procent bara under sommarmånaderna och tappet för morgontidningarna är nästan lika stort.

Det finns ingen chans att vända den utvecklingen så länge svensk massmedia medvetet väljer att mörklägga vissa typer av nyheter som har med “elefanten i rummet” att göra, samtidigt som fler och fler för varje dag som går upptäcker de nya ocensurerade svenska medierna på nätet, t ex Avpixlat, Fria Tider och Exponerat.

Svenska Dagbladet: “Annonsraset i tidningarna fortsätter”

2 comments to Vad tunn BLT har blivit!?

  • Igge Svensk

    Ett presstöd på nästan 15 miljoner kr till Sydöstran sitter ju fint för Gota Media som äger de båda “konkurrerande tidningarna
    /Igge

  • Karlskronabloggen

    Ja, det är skrämmande med dessa absurda belopp som delas ut i “presstöd” till “politiskt korrekta” censurerade skräpmedier som Sydöstran och BLT.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>