Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Invigning av Karlskrona IP

Här kommer en del av ett gammalt vykort från min samling och det är invigning av Karlskrona IdrottsplatsVästra Mark den 13 september 1925. Det är ett är ett s k fotografiskt vykort som fotografen själv kopierade i mycket liten upplaga och jag har ett tiotal ytterligare från händelsen om man inkluderar kronprinsparets besök i på andra ställen i Karlskrona under dagen. Det var dåvarande kronprins Gustav Adolf som förrättade den högtidliga invigningen inför 3500 karlskronabor som sedan kunde njuta av olika friidrottstävlingar.

Läktaren på bilden är östra sidan av idrottsplatsen där nuvarande läktare ligger. År 1942 byggdes en läktare med omklädningsrum på västra sidan och en ståplatsläktare byggdes på östra sidan 1961. Huvudläktaren på västra sidan förstördes sedan i en brand år 1970.  Den nya läktaren på östra sidan som fortfarande är i bruk stod klar år 1980.

Invigning av Karlskrona IP

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>