Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bedrövlig ledare Hans Bülow

Ett riktigt bottennapp står Sydöstrans ledarskribent Hans Bülow för när han i en ledare påstår att de ökande hatbrotten mot judar i gangsterstaden Malmö skulle bero på Sverigedemokraterna!

Det är ju hårresande och bara pinsamt att läsa såna rena lögner och fantasifoster!

Alla som är minsta insatta i frågan vet ju vilken politisk ideologi som ligger bakom judehatet i Malmö och jag trodde faktiskt det var allmänt vedertaget sedan flera år, men Hans Bülow tar alltid chansen att sprida osanningar om Sveriges tredje största parti. Sverigedemokraterna är ju dessutom det enda parti i Sveriges Riksdag som öppet stöder Israel i konflikten med “Palestina“. Hur går det ihop med judehat?

Sveriges snart ledande nyhetssajt Avpixlat har också uppmärksammat den fantasifulla och totalt verklighetsfrånvända ledaren med en egen artikel nedan och där finns även citat från ledaren. Sortera även de över 300 kommentarerna till ledaren efter “Populärast” så finns även där några riktiga godbitar!

Avpixlat: “Ledarskribent skyller judehatet på SD”

3 comments to Bedrövlig ledare Hans Bülow

 • Tjalle

  När judarnas problem i Malmö för några år sedan var på tapeten så såg man i TVs Morgonsoffa problemet i att “sverigedemokraterna är ju stora här”.
  Länstidningen hade då en ledare där man hävdade att “judeförföljerser är en gammal svensk tradition !”
  Ingen i svenska gammalmedia vågade (?) nämna någon annan orsak.

  Jag läste då i utländska fria media tre artiklar om problemen i M-ö.
  Med intervjuer av de berörda. Ingenstans nämndes de ovan angivna orsakerna utan man såg här de skyldiga på diametralt motsatta sidan. En artikel avslutades typiskt nog med att den intervjuade frågade:
  “Och vad gör svenskarna ? De tittar bort !”

  Och nu detta inlägget. Med hycklande förklaring som reaktion på alla svar man fick:
  “Ledarens huvudpoäng var att politiken är för passiv för att bekämpa hatet som drabbar både judar och muslimer.” OCH ?
  Jag baxnar !

  Det påminner mig om svensk värdegrunds tes om “allas lika värde”.
  Där denna endast gäller om du delar den “officiella versionen” där valfri främmande sedvänja måste ses som “gammal fin svensk tradition”. Annars är det tji med lika värde och du är ett ynkligt kryp.

 • Karlskronabloggen

  Helt riktigt Tjalle!

  Det som Hans Bülow skriver är ju exakt det som Ilmar Reepalu sa för rätt många år sedan för att försöka ge sken av att det skulle vara några övervintrande skinnskallar från 1980-talet och som nu skulle vara medlemmar i Sverigedemokraterna som låg bakom detta.

  Fast jag har faktiskt sett några debatter där den verkliga orsaken till judehatet diskuterats, men som vanligt i Sverige flyttas ansvaret ned till att det är bara “enskilda individer” som ligger bakom och har ingenting med den bakomliggande ideologin att göra.

 • Fafhrd2

  Det är inte så konstigt egentligen att han skriver så.

  Han är ju utbildad i DDR och var ju mellan 1977-1979 anställd hos DDR:s utlandsradio -så han försöker ju med propaganda i klassisk gammal DDR stil..!

  Perfekt vänstermaterial med andra ord. Så någon tilltro till den tidningen kan ju omöjligen finnas!

  Allt för att hålla myten levande så “Svenssons” kan sova vidare…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>