Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mishra om Göran Greider

Mrutyanjai MishraI samband med att Aftonbladet skrev sitt “scoop” om att Avpixlats krönikör Mrutyuanjaj Mishra satt och åt tillsammans med ett antal partikamrater från Sverigedemokraterna i Almedalen gick Mishra fram till Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider och ställde några frågor om vad han tyckte om Fredrik Reinfeldts tal. Greider svarade på frågorna och Mishra återvände till sitt bord, men då gick Aftonbladets reporter fram till Greider och frågade om han visste att han just pratat med en av krönikörerna på Avpixlat, varpå Greider svarade:

“– Va? Nej, det hade jag ingen aning om. På allvar? Det är nästan så att jag vill gå härifrån. Kommer han fram igen får han en rak vänster.”

Många har uppmanat Mishra att göra en polisanmälan för hotet, vilket han dock avstått från och nu förklarar han händelsen själv i sin blogg i Jyllands-Posten. Ett kort citat därifrån:

“Ja, vi satt vid samma bord. Än sen då? Ja, jag skriver på Avpixlat. Än sen då? På Avpixlat tar jag upp ämnen som jag menar är särskilt relevanta för det svenska samhället. Avpixlat är inte en hatsajt. Det är ett forum där man kan debattera de ämnen som mainstreammedierna inte vågar ta upp.

Är det en skandal att jag som invandrare skriver artiklar och deltar i debatten på ett helt demokratiskt vis? Eller är skandalen snarare att en av vänsterkantens betydelsefulla debattörer och opinionsbildare, Göran Greider, är redo att använda våld mot mig genom, som han själv uttryckte det, att ge mig en rak vänster?”

Jyllands-Posten: Venstrefløjs-debattør ville give mig en lige venstre

Avpixlat: “Mrutyuanjai Mishra om Göran Greiders hot”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>