Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skoldebatt och “elefanten”…

Har kollat över två timmars skoldebatt i Sveriges Riksdag och vi har där sju partier som vägrar se lösningen på de växande problemen och förfallet i de svenska skolorna. Sjuklöverpartierna bara pratar om olika åtgärder de vill göra, men de vägrar se huvudproblemet med “elefanten i rummet“.

Precis som jag tidigare skrivit här – om jag får en vattenläcka i min lägenhet eller hus så är första åtgärden att stänga av vattnet, först därefter är det möjligt att ta itu med de skador som orsakats!

Helt obegripligt att sju partier väljer att inte se detta! Richard Jomshof (SD) var bäst i sina anföranden och den ende som ser orsaken till problemen och jag håller helt med i det han sa flera gånger att “övriga sju partier väljer att sopa problemen under mattan“, för så är det!

De andra partierna hade valt att inte skicka fram sina värsta stolpskott utan faktiskt flera riktigt bra debattörer, t ex Jan Björklund (FP), Ibrahim Baylan (S) och Gustaf Fridolin (MP), så det var rätt trevligt att lyssna på deras anföranden, men så länge de inte ser huvudproblemet så är det naturligtvis totalt verkningslöst med deras partiers helt olika förslag till lösningar!

Relaterat:
Åtgärder mot ett hårdare skolklimat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>