Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kejsar Reinfeldt och hans fiol

Dagens Bild blir ett trevligt kollage som anspelar på Jimmie Åkessons (SD) inledningsanförande i den särskilda riksdagsdebatten om förortskravallerna i maj där han liknade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) vid den förvirrade romerske kejsaren Nero som satt och spelade fiol medan hans huvudstad stod i fulla lågor.

Som Åkesson mycket riktigt sa i debatten kan skrönan om fiolen inte stämma eftersom den inte var uppfunnen på den tiden, utan det var troligen lyra som Nero i så fall spelade.

Bilden känner jag igen från gamla vykort i samlingen och är från Gamla Stan i Stockholm med Stadshuset och Kaknästornet infällda och det är väl dit kravaller och bränder måste sprida sig innan politikerna från Sjuklövern vaknar?

Eller troligen räcker det med Södermalm, Östermalm eller välbeställda villaområden där nästan alla Sjuklöverpolitiker och “journalister” från gammelmedierna lever sina liv helt utan förankring i verkligheten.

Det som är mest obegripligt för mig är att det stora flertalet av dessa politiker och “journalister” med stor sannolikhet har både barn och barnbarn och de senare kommer garanterat att, om säg 20 år, fråga “Varför gjorde du inget morfar,  farfar”, mormor eller farmor?” ungefär som det var i Tyskland efter Andra Världskriget och svaren kommer att bli samma här som där i form av “Jag visste inte…Jag förstod inte…” och liknande totala nonsens.

Hur svårt kan det vara att förstå verkligheten och se vad som händer?

Kejsare Reinfeldt och hans fiol

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>