Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

BBC om upploppen

Det är inte bara i Sverige som kravallerna i förorterna väcker uppmärksamhet utan även utomlands. Både utrikesdepartementen i Storbritannien och USA har gått ut med varningar till sina medborgare om att undvika besök i vissa förorter i Sverige. Förutom Expressen lämnar svenska gammelmedier som vanligt bara filtrerade “politiskt korrekta” rapporter från upploppen, medan utländska medier rapporterar om verkligheten.

Här ett kort inslag från BBC där även integrationsminister Erik “Myten” Ullenhag finns med i en kort intervju, där han på vanligt manér på mycket knagglig engelska försöker undvika att erkänna orsaken till händelserna.

Bra dock av BBC att inte sända Mytenhag‘s standardfras “- Jo häv to rimember datt 600 000 immigränts gå to vörk evri däjj…” som han tillåts upprepa hur många gånger som helst på svenska i alla svenska gammelmedier.

2 comments to BBC om upploppen

 • Lars Ottosson

  Hur tusingen kan Svedala ha en INTEGRATIONSMINISTER som pratar så usel engelska. Visserligen en kort intervju men han skämmer ut både sig själv och Sverige precis som Göran Persson gjorde som statsminister de första åren med sin svengelska. Pinsamt.

  • Karlskronabloggen

   @ Lars Ottosson
   Håller med dig helt! Jimmie Åkesson (SD) fick ju en del kritik för sin dåliga engelska i samband med att Russia Today intervjuade honom efter valet, men det var hästlängder bättre än vad Erik Ullenhag presterar som integrationsminister! Helt otroligt att Ullenhag tydligen arbetat på Utrikesdepartementet tidigare och pratar så dålig engelska, men det är kanske möjligt han mest pratar med “nybyggarna” i Sverige på engelska och då kanske det inte blir helt rätt alla gånger i intervjuer heller?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>