Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dödsannonser finns på nätet

Dagens Bild i Karlskronabloggen är från papperscontainern i huset och visar diverse lokala gammelmedier som är på väg till återvinning. Anledningen till bilden är att jag ofta i kommentarer i ocensurerade nya medier läser att människor har kvar sina prenumerationer på morgontidningen p g a familjeannonser, speciellt dödsannonserna. Jag kan också erkänna att det var enda anledningen att jag hade kvar min prenumeration på Blekinge Läns Tidning (BLT) innan jag sade upp den för snart fyra år sedan då jag hittade Familjesidan.se.

På Familjesidan.se finns dödsannonserna från alla Sveriges tidningar, så har man kvar prenumerationen av någon censurerad lokaltidning enbart av den anledningen så kan man säga upp prenumerationen direkt! Jag har i snart fyra års tid haft länkar till alla dödsannonser i både BLT och Sydöstran både här och i den gamla Karlskronabloggen, så det är bara att klicka för att ta del av annonserna.

Samma sak även när det gäller nyfödda i länet, där tas ju bild redan på landstingets Webbisar som också finns länkade i högermarginalen och det finns även privata fotografer som har liknande tjänst på nätet.

Ämnet blev aktuellt i och med att jag skrev en kommentar med länk till en gammelmediaprenumerant (som enbart hade kvar prenumerationen av den orsaken) på en helt annan sajt och jag fick det glädjande svaret:

“Tack för tipset, då ska jag genast säga upp prenumerationen på Sydsvenskan. Internet är fantastiskt. Detta ska jag fira ikväll!”

Det är alltid lika glädjande när jag lyckas “väcka” någon även i ett fall som detta, men framförallt när läsare upptäcker ocensurerade nyhetskällor som t ex Avpixlat och Fria Tider genom en så relativt liten nischad sajt som Karlskronabloggen och jag har fått många trevliga mail genom åren som bekräftar detta och jag funderar på att göra en sammanställning av dessa och presentera här i bloggen så småningom!

Jag hoppas och tror även (vet faktiskt i några fall) att de som jag lyckats väcka i sin tur väckt ett antal släktingar, vänner, arbetskamrater eller andra bekanta på olika sätt så att de också har möjlighet att bilda sig en egen uppfattning utan att vara indoktrinerade av den svenska politiska och massmediala censuren.

Skräp som BLT och andra gammelmedier där de hör hemma

Relaterat:

Dödsannonser i Blekinge Läns Tidning
Dödsannonser i Sydöstran

2 comments to Dödsannonser finns på nätet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>