Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Uppdrag Granskning ikväll!

Missa för all del inte Uppdrag granskning ikväll klockan 20.00SVT1 som bl a handlar om journalisternas mörkläggning av problemen med integration. En del av programmet kommer att handla om en granskning av en av Aftonbladets skribenter Martin Aagård som kommit med flera totalt verklighetsfrånvända alster i detta ämne senaste tiden! Här i Sverige har han retat upp många med att kalla alla som är det minsta kritiska till den totalhavererade massinvandringspolitiken i Sverige för “fascister”.

I Norge är det ännu värre, för där har han inte massmedierna på sin sida, när han framfört liknande åsikter om Norge och norrmän och där har han bl a avbildats med huvudet uppkört i baken på sig själv, ”sökande norska kulturens kärna” i rikstidningen Verdens Gang, men den norska kritiken slutar inte där. Den norske journalisten Jon Hustad är inte nådig i sin kritik av Aagård på TV2 och säger bl a “Det är tydligt att mannen är en idiot. När han kan så lite och är så oförmögen att tänka principiellt, så kan han inte vara särskilt intelligent.”

Inget överraskande dock eftersom han jobbar på Aftonbladet, som nästan tog storslam när omröstningen om Sveriges sämste journalist 2012 genomfördes. Dock vann hans chef på Aftonbladet, Åsa Linderborg, överlägset bland de nominerade kandidaterna.

Det ska bli intressant att se programmet, framförallt eftersom Martin Aagård tydligen är väldigt orolig över att själv bli granskad och kommit med märkliga konspirationsteorier i en artikel om ett av Sveriges mest aktade program Uppdrag granskning.

Vi får se om Janne Josefsson verkligen vågar driva denna fråga fullt ut i programmet och göra skäl för sitt eget uttalande om den totalt misslyckade integrationspolitiken för några år sedan:

“- Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>