Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sverigedemokraterna 13,6%

Dagens opinionsmätning om väljarsympatier kommer från Sentio och visar lovande siffror för Sverigedemokraterna som går upp drygt två procent och når 13,6 procent (den näst högsta siffra partiet någonsin fått i en opinionsmätning). Centerpartiet “avlööfvas” mer och mer och ligger helt självförvållat på bara 2,4 procent. Även Folkpartiet och Kristdemokraterna ligger farligt nära fyraprocentsspärren och riskerar liksom Centerpartiet att åka ur Riksdagen!

Ska vi gissa att den här undersökningen helt kommer att förtigas av gammelmedierna i vanlig stil när det går bra för Sverigedemokraterna? Det har ju varit krigsrubriker vid varje nedgång tidigare, bl a när något institut redovisade en nedgång på 0,2 procent så kallades det ett “ras”.

Grafen nedan lånar jag i vanlig ordning från en av Sveriges enda ocensurerade massmedier Avpixlat!

Sentio maj 2013 - SD 13,6 %

Relaterat:

Fria Tider: “Nästan var sjunde väljare är nu sverigedemokrat”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>