Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskronas första niqab?

Efter att ha varit drygt ett halvår i Karlskrona igen har jag bara väntat på att få se Karlskronas första niqab och idag var det dags i en av klädesaffärerna i “staun”! Jag har medvetet blurrat bilden lite extra, men det framgår tydligt vad som gäller. Tidigare har jag sett hijab och chador som är vanligt förekommande, men idag var första gången jag sett en niqab i Karlskrona! Nu väntar vi bara att få se den första burkan! För er som inte känner till skillnaden så syns ögonen i niqaben, men i burkan syns inte ögonen heller p g a ett “galler” i det lilla område som är öppet för ögonen i niqaben.

Jag mötte en äldre svensk man som var ordentligt upprörd över vad han sett i affären och talade om detta för sina två kvinnliga följeslagare när de gick ut ur affären. Jag vill inte gärna citera hans ordval här, men för min del stör det mig inte speciellt mycket. Jag tycker tvärtom att det är rätt bra att vanliga svenskar får se sådant som redan förekommer allmänt i många länder i Europa och reagerar som mannen idag. Sedan är det dags att man drar sina egna slutsatser om man tycker att denna typ av ideologiska utstyrslar hör hemma i det som ska vara ett modernt, demokratiskt och jämlikt samhälle, men det är nu snart 45 år sedan Sverige var ett sådant samhälle.

Karlskronas första niqab?

1 comment to Karlskronas första niqab?

  • Fd K-a-bo

    Så nu har Det Nya Importerade Modet spritt sig ända till staun???
    När jag bodde i en av Sthlms V-a förorter, en av de bättre iofs, med ett stort nytt centrum såg man detta nya mode dagligen.
    Enl egen erfarenhet så är korrelationen “mängden Nya Modet” – “ogillande av nyanlända” tämligen stark.
    Vi får väl se vad som händer i opinionen i staun?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>