Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Populär loppis på Långö

Idag var det dags för Kajakklubben Eskimås traditionella loppmarknad som brukar hållas första helgen i maj månad och nedan kommer några kommenterade bilder!

Populär loppis på Långö

Några minuter före tio växer kön utanför området vid Långö badplats

Populär loppis på Långö

En av de som var på plats var konstnären Kjell Hobjer som jag såg köpa en del tavlor och ramar, men han hade även med sig egna målningar som han gick runt och försökte sälja

Populär loppis på Långö

Någon som jag alltid möter på loppmarknader och på t ex hamnfester (det som tidigare kallades Sail) eller på Marinmuseum är Maximilian på bilderna ovan. Han hade hittat en trevlig stor krokodil, men även en tavla han köpte direkt från Kjell Hobjer. Kjell döper alltid sina tavlor och skriver namnet på baksidan och denna heter “April Baby 2013” (“Kjell har målat en gubbe“) och det var inget överpris Maximilian betalade för den tavlan! Jag har själv fyra riktigt stora tavlor som jag köpte hemma hos Kjell 2002 och jag tycker de är mycket bra med härliga färger. Tyvärr håller Kjells målningar idag inte alls samma kvalitet och färgsammansättningen är oftast inte bra alls, men jag har sett betydligt sämre till högre priser senaste åren än den Maximilian visar på bilden.

Populär loppis på Långö

För vår del blev det mest inköp av en del oanvända IKEA-ramar till hyggliga priser plus en Lasse Åberg med tre bilder. Jag var annars mest intresserad av att kolla på böcker, men där var garanterat någon som fått gå igenom böckerna innan och plockat ut allt av värde (ungefär som det brukade vara på KA 2:s gamla loppmarknader på Gräsvik) för där fanns absolut ingenting intressant. Dock bra priser på t ex deckare och liknande om man gillar sådant som kan läsas under semestern och sedan slängas.

Populär loppis på Långö

Översikt på en del av loppmarknadsområdet med Eskimås klubbhus till vänster

Populär loppis på Långö

För de som inte var intresserade av loppmarknaden var det beachvolleyboll som gällde, antingen som spelare eller som åskådare på den lilla läktaren

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>