Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Enorma framgångar för UKIP och Nigel Farage

UK Independent PartyDet har hållits lokalval i Storbritannien som medfört enorma framgångar för EU– och invandringskritiska United Kingdom Independence Party (UKIP) och de är nu nästan lika stora som de traditionella Tories och Labour och mer än dubbelt så stora som det tidigare tredje alternativet Liberalerna. Hela 23 procent av rösterna lyckades UKIP med den karismatiske partiledaren Nigel Farage i spetsen skrapa ihop i lokalvalen.

Det finns många i England som menar att Nigel Farage är den mest karismatiske politikern i landet sedan Winston Churchill!

Jag har säkert sett närmare hundra intervjuer i utländska medier och YouTube-klipp från EU-parlamentet, där UKIP redan är näst största parti från Storbritannien med tolv platser. Partiet startades först enbart som en protest mot medlemskapet i EU, men driver nu även frågan om minskad bidragsinvandring och har redan tvingat premiärminister David Cameron att själv ta upp båda dessa frågor och han har utlovat en folkomröstning om fortsatt medlemskap i EU efter det stora valet 2015 och att kraven för bidragsinvandrare ska skärpas. Cameron pratar dock väldigt mycket, men det händer sällan något av det han pratar om.

I Sverige är det nog ytterst få, förutom oss som läser Avpixlat och Fria Tider, som hört talas om Nigel Farage och UKIP eftersom de censurerade vänstermedierna här konsekvent mörklägger partiets existens, troligen eftersom de i mångt och mycket har en politik som påminner om den som Sverigedemokraterna för i Sverige.

Jag ska återkomma i ämnet inom kort när jag letat fram några kanonklipp från främst EU-parlamentet där Nigel Farage ibland håller fantastiskt bra anföranden och även totalt brukar göra bort sina kontrahenter i debatter.

Relaterat:

Mail Online: UKIP ‘clowns’ have last laugh: Anti-Europe party’s surge as PM forced to eat his words

The Guardian: Local election results are good for Ukip, not so good for Labour

Avpixlat: Stora framgångar för UKIP i de brittiska lokalvalen

Fria Tider: Cameron ångrar Ukip-påhopp

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>