Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

MP och V har egen majoritet bland journalister

Här kommer en artikel som delvis är en repris från den gamla Karlskronabloggen och handlar om våra vänsterextremistiska massmedier! Institutionen för kommunikation, medier och journalistik vid Göteborgs universitet har gjort en undersökning om Sveriges journalisters partisympatier och dessa visar (som väntat) ett ordentligt övertag för de rödgröna partierna. Det är t o m så illa att Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle ha egen majoritet om journalisterna fick bestämma! Miljöpartiet får 41 procent av journalisternas röster och Vänsterpartiet 16 procent!

Om man ser till Sveriges Radio och Sveriges Television är det ännu värre, där skulle Sveriges och kanske Europas mest vänsterextremistiska parti, Miljöpartiet, få egen majoritet med 53 respektive 52 procent av partisympatierna.

Jag tycker det i sammanhanget passar bra med ett citat från riksdagsmannen Thoralf Alfssons blogg och citatet är hämtat från en debattartikel han förra året fick refuserad av Barometern i Kalmar. Den handlar om den “utbildning” som LO då planerade för sina förtroendevalda så att de skulle lära sig att tänka “rätt”.

“… I Sverige har vi redan ett debattklimat som är väldigt kontrollerat och begränsat, där det politiskt korrekta samhället styr över media och den politiska debatten. När LO nu tar detta steg kommer yttrandefriheten begränsas även på våra arbetsplatser och snart återstår bara yttrandefriheten vid våra köksbord. Vi får då ett samhälle som mer eller mindre kan liknas vid de forna öststaterna, där DDR med sin säkerhetspolis Stasi framstår som ett mycket avskräckande exempel. Det sägs att det i DDR fanns en stasimedarbetare på ca 65 personer av befolkningen. När LO utbildat sina 150 000 förtroendevalda kommer Sverige uppnå motsvarande siffra. Är det ett sådant samhälle vi eftersträvar?…”

För övrigt kan jag rekommendera alla att läsa Thoralf blogg, det gör jag varje dag! Troligen en av Sveriges mest lästa politiska bloggar och där händer alltid något intressant varje dag!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>