Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

BLT/Sydöstran censurerar Polisen

Ett antal fickstölder har skett i Karlskrona med omnejd och det är bara att kolla på Karlskronapolisens efterlysning via Facebook först och sedan hur BLT/Sydöstran beskriver stölderna för att förstå den massmediala censur som gäller i Sverige. Detta är ett riktigt praktexempel!

Karlskronapolisen: “Ett antal ficktjuvar rör sig genom länet. Under gårdagen drabbades tre äldre människor i Karlshamn, Ronneby och Lyckeby av stölder. Det rör sig om minst tre gärningsmän, tvä män och en kvinna. De använder sig av bilar av märket Volvo, modell S60 alternativt S80 som antingen är ljusgrå, silver eller guldfärgade. Vittnesuppgifter gör gällande att personerna är av utländsk härkomst, har svarta jackor och att en av dem bär blå keps med stort vitt A på.
Första tillgreppet ägde rum på Willys på Kungsgatan i Karlshamn kl 10.58 under gårdagen, nästa stöld inträffade på Willys i Ronneby kl 12.00 och den tredje skedde i Telenorbutiken på Amiralen i Lyckeby kl 15.30. Har du varit på någon av dessa platser och lagt märke till något uppseendeväckande som bör komma till Polisens kännedom, vänligen kontakta Polisen på polismyndigheten.blekinge@polisen.se eller via 11414.
Se också till att uppmana era äldre anhöriga att ha koll på sina värdesaker och att förvara plånböcker, väskor och dyligt nära kroppen.”

BLT/Sydöstran: “Polisen går nu ut med signalement på de ficktjuvar som stulit från flera damer på olika platser i länet. Under onsdagen drabbades tre äldre damer i Karlshamn, Ronneby och Lyckeby.
Efter att polisen har hört både drabbade och vittnen slår man fast att det rör sig om minst tre gärningsmän, två män och en kvinna.
Personerna ska använda sig av olika Volvobilar, modell S60 eller S80 som är ljusgrå, silver eller guldfärgade. Vittnen har berättat att tjuvarna har svarta jackor och att en av dem bär keps med ett stort vitt A på.
Den första stölden ägde rum på Willys på Kungsgatan i Karlshamn runt klockan 11 på onsdagen. Nästa stöld inträffade på Willys i Ronneby klockan 12 och den tredje skedde i Telenorbutiken på Amiralen i Lyckeby klockan 15.30.
Nu söker polisen efter vittnen till händelserna. Man uppmanar även äldre personer och deras anhöriga att hålla extra koll på plånböcker, väskor och andra värdesaker.”

Relaterat:
Avpixlats artikel i ärendet (Många bra kommentarer både där och på polisens Facebooksida – BLT/Sydöstran tillåter givetvis inte sina läsare att kommentera.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>