Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nya DOMUS i slutet av 1960-talet

Dagens gamla bild blir på då rätt nybyggda DOMUS i korsningen Ronnebygatan och Landbrogatan. Jag kommer inte exakt ihåg vilket år DOMUS flyttade från Borgmästaregatan 18 hit, men bilden nedan är nog något år efter eftersom det är högertrafik. Jag gick på mellanstadiet vid tiden för invigningen och jag minns vi fick ledigt från skolan någon timme för att vara med då och också åka i Karlskronas första rulltrappa!

Nya DOMUS i slutet av 1960-talet

2 comments to Nya DOMUS i slutet av 1960-talet

 • Tjalle

  Lite nedanför den gule bilen (en Volvo 142 ?) låg till höger Domus “lyxrestaurant” Röda Rummet.
  Med utmärkt Entrecote för cirka 10-15 kronor.
  När (och varför) stängde den ?

 • Karlskronabloggen

  @ Tjalle

  Minns också “Röda Rummet” och att jag och två av mina arbetskamrater hade som “tradition” att gå dit och äta lunch en gång i månaden när månadslönen kom och då var det helt klart “Entrecote” med tillbehör som gällde!

  Jag vet dock inte hur länge restaurangen var kvar, men kanske t o m så länge som till november 1992 när den stängdes, fast då tror jag inte inte den hette “Röda Rummet” längre utan “Domusrestaurangen”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>