Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ritz Buffé på Kopmans backe

Dags för en gammal bild i Karlskronabloggen igen och nu blir det en 1940/50-talsbild från Ritz BufféNorra Kungsgatan eller i Kopmans backe som det också kallas! Adressen var Norra Kungsgatan 7 och det officiella namnet var “Café & Smörgåsbuffé Ritz”. Innehavare var Gösta Färnström som även hade en tobakshandel på Drottninggatan och även ägde eller arbetade på Skönstaviks Camping på den tiden!

Jag gissar att bilden är tagen någon gång i augusti eftersom det enligt en av skyltarna finns kräftor på menyn! Alldeles till höger skymtar Parkgatan och Hoglands park!

Caféet höll till i undervåningen och ovanför fanns “Johanssons Resandevåning” där det erbjöds nattlogi till en hyfsat billig penning och sen kunde de resande inta frukosten på understa våningen!

Ritz Buffe på Kopmans backe?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>