Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Thoralf är som en grävande journalist!

Thoralf Alfsson - Riksdagsman för SverigedemokraternaNågot jag läser dagligen är riksdagsmannen Thoralf Alfssons alldeles förträffliga blogg där han som regel brukar leverera minst ett ypperligt inlägg varje dag! Han jobbar ungefär som en “grävande journalist” i svenska medier borde arbeta med att gräva fram “känsligt” material som göms undan. Det är ungefär så Uppdrag Granskning jobbar, dock med skillnaden att Thoralf gräver fram “politiskt inkorrekta” sanningar som medvetet undanhålls i gammelmedierna.

Hur Thoralf hinner med allt detta samtidigt som han sköter sitt riksdagsuppdrag är svårt att förstå, särskilt som han också under ledigheter i riksdagen rycker in i sitt tidigare arbete för att hålla sig uppdaterad om utvecklingen där. Jag har svårt att tro att de, troligen få, riksdagsmän som haft “riktiga” arbeten tidigare bemödar sig om något sådant så jag tror Thoralf är rätt unik i det sammanhanget.

Thoralf har nu tagit fram siffror som visar den absurda skillnaden mellan asylmottagandet i Sverige jämfört med de tre nordiska grannländerna där man verkligen kan se hur utvecklingen fullständigt skenar jämfört med de andra länderna. Jag tar med två av staplarna som visar först en jämförelse mellan antal asylsökande i de olika länderna åren 2000-2012.

Thoralf är som en grävande journalist!

Hela artikeln och övriga staplar finns på
Thoralf Alfsson: “Skrämmande guldmedalj till Sverige”

Det finns som sagt fler staplar att ta del av genom att klicka på bilden eller länken ovan och speciellt intressant är det tredje som visar antalet s k “ensamkommande flyktingbarn” till Sverige jämfört med andra länder. Eftersom Sverige inte gör ålderskontroller har antalet “barn” ökat dramatiskt senaste åren. I exempelvis Norge görs tand- och handledsröntgen med vilka man kan bestämma ålder med två års differens och efter att undersökningarna visat att 90 procent ljög om sin ålder söker dessa sig givetvis till Sverige där det anses “kränkande” att ifrågasätta den ålder som “barnet” uppger. Det mest obegripliga för mig är dock hur 96 procent av “barnen” kan sakna både pass och identitetshandlingar och ändå lyckas ta sig till Sverige och bli insläppta?

Thoralf är som en grävande journalist!

Det var även Thoralf som redan  2009 anade “ugglor i mossen” när ett “barn” olovligen ringt från ett mottagningshem för 93 306 kronor till sin fru(!), mamma, mormor och kompisar i hemlandet och dömdes för detta i Kalmar Tingsrätt. Thoralf begärde då in alla kopior från ävenlovliga” samtal från de två boendehemmen i Kalmar kommun, vilka dock då sekretessbelagdes av socialchefen. Det gick dock att få fram totalkostnaden 215 000 kronor och att det rörde sig om 3313 tydligen “lovliga” samtal från boendehemmen till främst Syrien, Iran, Afghanistan, Irak och Somalia som då givetvis bekostades av svenska skattebetalare.
Nedan länkar till Thoralfs blogginlägg i detta ärende från sin tidigare blogg:

Thoralf Alfsson: “3313 samtal till utlandet”
Thoralf Alfsson: “Kalmar kommun medvållande”

Relaterat:

Dagens Nyheter Debatt: “Unga män över 18 år ska inte behandlas som barn”
“Ålderstester? Ska Sverige fortsätta att ta emot ett betydande antal unga män över 18 år och behandla dem som barn under 18 år?”

Newsmill: “Åldersbedömning av ensamkommande barn – nödvändigt ur barnperspektivet”
“Åldersbedömningar av ensamkommande ungdomar är en känslig fråga i Sverige, trots att det redan genomförs i relativt stor skala i Norge, Danmark och Finland. Nu senast var det författaren till “Sune”- och “Bert”-böckerna, Sören Olsson, som fick sparken för att ha bloggat om frågan. Men vem tjänar egentligen på tystnaden, är det verkligen barnen?”
(Fotnot: Det var inte Sören Olsson utan den andre författaren till Sune & Bert, Anders Jacobsson, som fick sin blogg nedstängd av Bonniers efter att ha skrivit ett inlägg om det som kallas “ensamkommande flyktingbarn”).

Riksdag & Departement: “Ensamkommande kan kosta 16 000 per dygn”
“Migrationsverket betalar i extremfall 16 000 kronor per dygn för asylsökande ensamkommande ungdomars boende.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>