Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Täckelsen har delvis fallit

Täckelsen på det nya huset i hörnet Hantverkaregatan och Konstapelsgatan har nu till största delen fallit (det är lite kvar på toppen) och så här såg det ut idag på förmiddagen och det får bli Dagens Bild!

Täckelsen har delvis fallit

2 comments to Täckelsen har delvis fallit

 • Fd K-a bo

  “Smak” ska man ju som bekant inte diskutera men nog ser det ut som ett vänsterhandsjobb av arkitekten?
  Alla dagens trenddetaljer finns med, pelare, smutsfärgat, höga smala fönster.
  Smälter verkligen in i omgivningen av ett 40-talshus i gult tegel och ett tidig 1900-talsbyggnad.
  Å andra sidan, föregångaren var väl inte så snygg heller…

 • Ugglan

  Med tanke på dagens arkitektur så får man väl ge knappt godkänt. Har sett mycket värre nybegyggelse i Stockholms innerstad.

  Jag håller helt med Fd K-a bo om att någons tillstymmelse till harmonisering av husen finns inte i kvarteret, med ett sekelskifteshus i ena hörnan och ett funkishus i den andra. Men tyvärr så blir det så här när man river fastigheter och arkitekterna har inte lika fria händer som förr, också materialvalet påverkar genom att mycket är prepabricerat nu för tiden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>