Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dagens luft i Beijing var inget vidare!

Kanske inte helt fel med Karlskrona i stället för Beijing idag?Kanske inte helt fel att bo i Karlskrona istället för Beijing en dag som denna (även om jag längtar tillbaka)!?

Det har varit extremt dålig luft i Beijing större delarna av januari och februari och denna bild är från idag på eftermiddagen kinesisk tid!

Just idag har luftföroreningarna spätts på ytterligare med gul sand som blåser in från Gobiöknen i Mongoliet och norrra Kina vilket brukar hända ett par gånger varje år och det är alltid lika kul att fotografera parkerade bilar och parkeringsplatser dagen efter sådana sådana sandstormar.

Amerikanska ambassaden har egen mätning av luftföroreringarna som man kan följa en gång i timmen via Twitter. Graderingen är från 0-500 i sex olika intervaller, men idag har mätaren slagit över maxgränsen 500 vid tre av dessa mätningarna!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>