Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hamnkrogen hette väl Albatross tidigare?

Dagens bilder blir från Skeppsbrokajen och visar det som är kvar av tidigare Hamnkrogen, som väl tidigare hette Albatross Fiskrestaurang eller något i den stilen? Det var tidigare fyra likadana byggnader som stod sida vid sida, men nu återstår bara en av dessa och den lär nog jämnas med marken nästkommande vecka.

Tydligen ska det bli någon “välkomstportal” för besökare till Karlskrona här om man kollar Karlskrona kommuns hemsida. Lär även finnas något bildspel på lokaltidningarnas gemensamma hemsida, men de tror ju fortfarande att det går att ta betalt för nyheter på internet, så dit länkar jag inte. Jag har faktiskt t o m en kompis inloggningsuppgifter, men jag skulle “aldrig, aldrig, aldrig någonsin” ens kunna tänka mig att logga in på en sådan hemsida.

Krogen eller restaurangen är mest känd för att ha serverat dåvarande moderatledaren Bo Lundgrens hustru Lotta en fisk som visade sig innehålla ett antal hundra levande larver eller maskar av något slag. Som jag minns det var det vid en valrörelse sent på sommaren något år i början av 1990-talet och det blev rejält uppmärksammat i lokalmedierna på den tiden. För min del reagerade jag inte så mycket över maskarna utan mer över att en fiskrestaurang i Karlskrona serverade importerad fisk från Peru i Sydamerika, vilket var den fisk Lotta Lundgren serverades om jag minns rätt.

Jag har en viss föraning om att denna händelse kommer att finnas med i den kommande boken jag skrivit om tidigare som heter “Ursäkta, var är kriget?” och som ska lista “Karlskronas 100 roligaste ögonblick genom historien” eftersom författarna nämner händelsen i sin blogg här!

Nu är det inte mycket kvar av Hamnkrogen eller tidigare Albatross

Nu är det inte mycket kvar av Hamnkrogen eller tidigare Albatross

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>