Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Löpningen går bättre än väntat!

För två veckor sedan började jag återuppta löpningen igen efter alldeles för långt uppehåll och det har fungerat över förväntan! Har faktiskt sprungit varje morgon eller förmiddag under dessa 14 dagar och klarat att springa hela tiden i pass mellan 20 minuter och dryga timmen. Det är naturligtvis inte “löpning” utan “joggning” och gränsen mellan dessa går vid fem minuter per kilometer, men det känns som det finns hopp, så vi får se hur det går resterande 14 dagar av månaden!

Målet är inte direkt att springa något marathon eller andra lopp närmaste året utan mest att må bra och kanske springa lite långrundor på våren och försommaren och kanske att gå den långa vandringen på kinesiska muren mellan Jinshanling och Simatai till sommaren. Den tar cirka fem timmar om hela sträcka nu är öppen efter renovering i Simatai, vilket jag inte kollat ännu. Vältränad som jag var 2007 skulle jag nog klarat den på tre timmar, hyggligt tränad som 2010 klarade jag den med möda på fem timmar, vi får se hur det blir 2013. Det är dock givetvis inte tiden som är viktig utan att gå när det är bra väder och njuta av upplevelsen!

Löpningen går bättre än väntat!

Till vänster bild från en långlöpning i bokskogen på Verkö en försommardag för en del år sedan och till höger en bild från någonstans mellan Jinshanling och Simatai sommaren 2010 då jag gick femtimmarspromenaden tillsammans med nio ungdomar från Jönköping och Göteborg varav en hittat min Kinablogg långt tidigare och som sedan ledde till att denna brokiga skara promenerade sträckan tillsammans! Vi kan väl kalla det en “heldagsutflykt” som kostade dryga hundringen per person inkluderande buss och chaufför som hämtade och lämnade oss på tre olika ställen i Beijing, plus givetvis lämnade i Jinshanling och hämtade i Simatai!

Är det någon som är intresserad av bilder från denna vandring har jag ett längre reportage med 20-talet bilder från när jag gick där första gången 2007 på länken nedan.

Fem timmar på kinesiska muren från Jinshanling till Simatai

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>