Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Intressant debatt på Publicistklubben ikväll!

Några av Aftonbladets ledarskribenter (Anders Lindberg och Daniel Swedin) har gråtit ut och hulkat ordentligt på Twitter och beklagat sig över att en av Avpixlats fyra krönikörer, Mats Dagerlind, blivit inbjuden att medverka i en direktsänd debatt idag på Publicistklubben! Jag brukar inte följa debatterna där särskilt mycket, har nog bara sett en tidigare som var direkt efter valet 2010 när Sverigedemokraternas Mattias Karlsson gav statsminister Fredrik Reinfeldt rejält svar på tal efter ett av statsministerns totalt korkade uttalanden i den debatten.

Det är Stina Dabrowski som bjudit in Mats Dagerlind och hon svarar på kritiken så här: “… så väljer vi i Publicistklubben att diskutera även med dem vars åsikter vi inte delar.” Tänk om alla debattsoffor i TV-rutan kunde ha en sådan fördelning, där sitter det oftast tre eller fyra personer som tycker exakt likadant och nickar instämmande om allt som sägs”.

Jag tror debatten kommer att sändas direkt via webben, men jag kommer att länka upp en inspelning så snart den finns tillgänglig på nätet.

Publicistklubben: “Går näthatet att stoppa?”

Relaterat:
Medievärlden: “Aningslöst av Publicistklubben”
Folkbladet: “Dabrowski vill ha blanka vapen”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>