Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gamla slakteriet vid Blå Port

Dagens gamla bild blir en översikt från gamla slakteriet vid Blå Port som nog är från strax innan nedläggningen, men jag har även en del gamla fotovykort från cirka 1930 jag kommer att visa senare i Karlskronabloggen. På den tiden gick slaktavfallet direkt ut i havet och alldeles bredvid kallbadhuset Karlskrona Saltsjöbad, vilket kan kännas rätt märkligt idag.

Ungefär likadant som allt avlopp som gick ut direkt i havet vid Kungsbron och Borgmästarefjärden på 1960-talet. Vi är nog många som minns alla kondomer och bajskorvar som simmade kring i vattnet på dessa platser!

Gamla slakteriet vid Blå Port

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>