Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gylles och Wandels Tobak på Norra Kungsgatan

Dagens gamla bild blir två bilder som båda visar Gylles och Wandels TobakNorra Kungsgatan vid Hoglands park. På första bilden syns det gamla huset där bageriverksamhet startades redan 1867 och som hade olika namn och ägare fram till 1945, då Karl Lennart Gyllvander tog över och döpte om konditoriet till Gylles. Två år senare övertog Henry Alexander Magnusson bageri och konditori och rörelsen finns fortfarande kvar i familjen eftersom hans sonson idag driver verksamheten.

På första bilden ser man till höger att det nya ABF-huset håller på att byggas och på andra bilden är det klart och då har både Gylles och Wandels Tobak flyttat sina rörelser till nya lokaler där. Det gamla huset till vänster finns fortfarande kvar, men revs i början av 1970-talet tillsammans med gamla brandstationen bredvid i samband med att Försäkringskassan nybygge på platsen. (Det går att klicka på bilderna för att se större versioner).

Gylles och Wandels Tobak på Norra Kungsgatan

Gylles och Wandels Tobak på Norra Kungsgatan

2 comments to Gylles och Wandels Tobak på Norra Kungsgatan

  • Ugglan

    Tror att jag tidigare har sett en bild från det översta fotot, vid en tidigare publicering, taget från en annan vinkel. Jag skrev då, att det jag fastnade för, var just dom vackra takkuporna. Är jag rätt ute här?

  • Karlskronabloggen

    Det stämmer Ugglan! Det var taget ur en annan vinkel och jag såg att du kommenterat där, för jag var tvungen att kolla så det inte var samma bild innan jag lade upp den för jag kom ihåg att jag visat en bild därifrån rätt nyligen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>