Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Reinfeldt tog replik på Åkesson i partiledardebatten

Drygt fyra timmars partiledardebatt i Sveriges Riksdag är slut! Jag tycker alla partiledarna hade bra anföranden som stöd för sina egna åsikter, men Jimmie Åkessons (SD) var klart bäst som anförande. Annie Lööf (C) försökte helt klart flytta fokus från senaste tidens turbulens om månggifte och liknande trams tillbaka mot gamla centervärderingar, men tveksamt om hon lyckades. Göran Hägglund (KD) var kanske inget vidare, men de andra tyckte jag faktiskt höll rätt bra och engagerande anföranden. Gustaf Fridolin (MP) och hans partis absurda åsikter kan man tycka vad man vill om, men det är alltid trevligt att se att han respekterar sina politiska motståndare och tar i hand efter replikskiftena, till skillnad från statsminister Fredrik Reinfeldt (M) som bara går förbi som en begravningsentreprenör med nedböjt huvud, idag var han dessutom klädd som en sådan.

Partiledardebatt i Sveriges Riksdag 2013-01-16

(Klicka för större bild)

Höjdpunkten var annars helt klart att Fredrik Reinfeldt för första gången i en partiledardebatt vågade ta replik på Jimmie Åkesson, tidigare har han för det mesta skickat fram Jan Björklund (FP) i partiledardebatterna. Jag tror det var ett taktiskt drag från Sverigedemokraterna eftersom Åkesson riktade en stor del av anförandet till kritik mot just Moderaterna för att Reinfeldt skulle känna sig tvingad att ta replik och där blev han totalt krossad av Åkesson. Även Fridolin och Jonas Sjöstedt (V) tog repliker på Åkesson och det var underbart att se Reinfeldt i bakgrunden vid alla Åkessons svar. Reinfeldt ser normalt sett alltid ledsen ut, men nu verkade han totalt nedbruten (liksom Björklund bredvid)!

Se hela Jimmie Åkessons anförande plus replikskiftena direkt från Riksdagens hemsida nedan!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>