Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Manifestation för “martyr” i Karlskrona

Idag var det någon form av demonstration eller snarare manifestation för att hylla någon “martyr” från 600-talet i Karlskrona. Tror den har förekommit tidigare år också och det var ett par hundra människor som samlats i Hoglands park för att sedan gå ungefär samma väg som Socialdemokraternas 1 maj-tåg brukar gå! Uppför Landbrogatan och sedan Ronnebygatan, sen följde jag inte med längre, men de återvände säkert till Hoglands park precis som de socialdemokratiska tågen brukar göra.

Det delades ut en liten pamflett och en vit ros till alla som ville ha sådana, men jag blev inte mycket klokare efter att ha läst texterna som var något förvirrande och osammanhängande, men det gällde tydligen Imam Hussein som dog “martyrdöden” på 600-talet i slaget vid Karbala.

Bilderna nedan är från dagens manifestation och de får tala för sig själva. Enda skillnaden mot Socialdemokraternas 1 maj-tåg var att här gick kvinnor och barn för sig sig och männen för sig själva.

Sen kan man väl fråga sig vad så små barn som på bilderna har i ett sådant manifestationståg att göra?

Manifestation för "martyr" i Karlskrona

Manifestation för "martyr" i Karlskrona

Manifestation för "martyr" i Karlskrona

Manifestation för "martyr" i Karlskrona

Manifestation för "martyr" i Karlskrona

12 comments to Manifestation för “martyr” i Karlskrona

 • Lars Ottosson

  Demonstration mot något som hände i början av Medeltiden? Är det dit Sverige är på väg tillbaka till?

 • Mopsen

  Socialdemokraterna demonstrerade för allmän rösträtt, kvinnors rösträtt och åtta timmars arbetsdag m m.

  Nu demonstreras det för ting som hände på 600-talet! Centern vill införa månggifte, slopad skolplikt m m.

  • Karlskronabloggen

   Ja, tyvärr är det väl så Lasse och Stellan, att det som en gång var “Sverige” är på god väg tillbaka till medeltiden om inget drastiskt händer innan eller under valåret 2014!

 • xbenedictx

  “Sen kan man väl fråga sig vad så små barn som på bilderna har i ett sådant manifestationståg att göra?”
  Det är väl kanske ett sätt att vädja till de svenska kvinnornas och framförallt batikhäxornas modersinstinkter, och det är ju de som verkar bestämma i HENHUSET Sverige.

 • Stephen Landberg

  Skrämmande att se att sånt här får foreomma i sverige. Min son såg bilderna och trodde dom demon strerade foer domedagen. Håller med, domedagen är nära när småbarn klädda i sopsäckar går på gatorna i sverige.

 • Jan Eriksson

  Många barnvagnar i tåget. Tillväxten synes god. Islam är ingen “medeltida” religion. Den är äldre än så. Äldre än vår vikingatid.

 • Jojo

  Vill bara påpeka att det endast är shiamuslimer som gör så här. Det vill säga en väldigt väldigt liten del av alla muslimer.

  • Karlskronabloggen

   Jag har ingen aning om vilka olika typer av muslimer det finns och jag känner många muslimer som anpassat sig fantastiskt bra till det svenska samhället, men här tyckte bara det var förfärligt att se de små flickorna i början av begravningståget för något som hände i början av medeltiden.

 • Nils

  Ja, men det är väl trevligt att även andra religioner än den kristna, får synas i gaturummet. Vi firade ju precis av minnet av vår martyr Jesus födelse, med en sjuhelvetes grillfest.

  Är det något som jag har svårt för, är det när svenska white trash-familjer klär ut lille Kevin, Tindra, Alvin, Saga, Lennie (eller vad för gullepluttnamn de små snorgärsarna nu må hava) & skickar ut dem på stan för att fira den amerikanska högtiden Halloween.

 • Karlskronabloggen

  Nja, där håller jag inte med dig Nils. Det handlar inte om religion utan ideologi och det är en enorm skillnad mellan de två begreppen.

 • SzS

  “Nils:

  Ja, men det är väl trevligt att även andra religioner än den kristna, får synas i gaturummet. Vi firade ju precis av minnet av vår martyr Jesus födelse, med en sjuhelvetes grillfest.

  Är det något som jag har svårt för, är det när svenska white trash-familjer klär ut lille Kevin, Tindra, Alvin, Saga, Lennie (eller vad för gullepluttnamn de små snorgärsarna nu må hava) & skickar ut dem på stan för att fira den amerikanska högtiden Halloween.”

  Håller med dig Nils!! Tummen upp!

 • SzS

  Håller med dig Nils, det är väl trevligt att se andra religioner synas, det är väl en fördel för Sverige! (demokrati).. Ni andra som är så förvånade, över att se en religion som räknas släkt med Kristendom, fira en högtid, Ni verkar inte leva på vår lilla planet, jorden!! För vi firar ju Jul, Påsk mm, till minne av en sak som har sket för 2014 år sedan!!
  Jag har tagit lite fakta från Wikipedia om påsk:
  Historiskt perspektiv[

  I Sverige heter det långfredag eftersom dagen skulle präglas av sorg då dagen varit lång och besvärlig för Jesus. Under 1870-talet klädde sig många i svart.[2] Fram till 1969 fanns ett förbud mot offentliga nöjesetablissemang att hålla öppet. På långfredagen var affärer, restauranger och danslokaler därför stängda. I och med detta präglades dagen av stillhet. Allmän frid skulle råda och traditionen var att man skulle undvika onödiga aktiviteter och måltiderna bestod av enkel mat. Inte minst för barnen, som inte fick leka, kunde dagen upplevas som ovanligt lång och tråkig.[3] Många barn var tvungna att vara finklädda[4], vilket dock även gällde andra helger.[5] Sveriges Radio spelade kristna sånger, men inte världsliga.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>