Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mobergs fläskaffär i gamla saluhallen

Dagens gamla bild hämtar jag från min vykortssamling och jag tror den är helt unik, för jag har aldrig sett den hos någon annan samlare. Troligen en antingen lokal eller kringresande fotograf som cirka 1920 gått runt och fotograferat alla salustånden och sen kopierat bilderna i mycket liten upplaga (med vykortslinjer på skrivsidan) som han sen sålt till de som arbetade där. Jag har sex sådana bilder från olika salustånd, men nedanstående på “Mobergskan” och hennes fläskaffär är den jag gillar bäst. Den lille killen är antagligen springschas och leverar köttet hem till affärens kunder.

Mobergs fläskaffär i den gamla saluhallen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>