Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Katarina Mazetti gör bort sig totalt!

Författarinnan Katarina Mazetti är uppvuxen i Karlskrona och har skrivit en del populära böcker, varav någon även blivit film (“Grabben i graven bredvid“) som setts av över en miljon svenskar. Nu skriver hon dock en totalt absurd och ytterst förvirrad krönika i ICA-Kuriren där hon i samma anda som statsminister Fredrik Reinfeldt menar att det inte längre finns några svenskar eller något som är svenskt.

Snacka om att göra bort sig totalt och märkligt nog tillåter ICA-Kuriren läsarna att kommentera artikeln och de snart 400 kommentarer som hittills kommit är inte nådiga! Flera klipper sina ICA-kort och kommer framöver att välja andra affärer för handling av matvaror! Fullständigt verklighetsfrånvänd krönika helt utan någon som helst anknytning till verkligheten och hur den ens kan publiceras är för mig totalt obegripligt.

Man kan fråga sig dels hur många kunder ICA förlorar på att ha publicerat detta absolut bedrövliga lågvattenmärke, men även hur många nya röster en sådan “krönika” kommer att generera till Sverigedemokraterna?

Jag citerar inget från artikeln här utan den bör läsas i helhet i sitt (o)sammanhang och läs även kommentarerna (så länge de inte censureras bort).

Kan dock ge en eloge till chefredaktören och ansvarige utgivaren på ICA-Kuriren, Helena Rönnberg, som är inne och förtvivlat svarar på mail, telefon och kommentarer till artikeln, att “detta var Katarina Mazettis sista krönika i ICA-Kuriren, men att “detta var bestämt sedan tidigare” (“Fan tro´t” som ordspråket lyder).

Kommer det inte ett rejält avståndstagande från ICA:s och ICA-Kurirens gemensamma ägare Hakon Invest kommer ICA-handlarna helt klart att tappa många kunder framöver bara på grund av att ha publicerat detta i en tidning som överhuvudtaget inte ska ha något med politik eller politiska åsikter att göra!


Katarina Mazetti i ICA-Kuriren: “Svårt att finna en riktig svensk”


UPPDATERAT: Givetvis censurerades möjligheten till kommentarer hos ICA-Kuriren i sann DDR-anda tidigt i morse den 4 januari när nästan 600 kommentarer inkommit. Anledningen ska vara att det kommit in hotfulla kommentarer mot författaren, vilka jag inte läst men det är möjligt att det är sant och i så fall olyckligt. Sen vet man aldrig om det är någon knäppgök som skrivit såna kommentarer på allvar eller om de är skrivna av sådana som egentligen tycker precis tvärtom, vilket är en taktik som vissa vänstergrupper tidigare använt sig av i liknande sammanhang. Alla 600 kommentarer är raderade, men Katarina Mazettis absurda krönika finns kvar, vilket jag tolkar som att ICA-Kuriren och i förlängningen ICA står bakom innehållet.


De flesta kommentarerna sparades (som vanligt) undan av någon klok person innan censureren ingrep och finns att läsa på denna länk!


7 comments to Katarina Mazetti gör bort sig totalt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>