Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nästan var femte bleking stöder Sverigedemokraterna

Sydöstran kommer idag med en artikel om att nästan var femte blekingebo (18 procent) skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag, vilket nästan är en fördubblining mot det lokala valresultatet 2010 och mer än än tredubbling mot totalresultatet i riksdagsvalet. Sydöstrans Kurt Karlsson har intervjuat “experten” Stig-Björn Ljunggren som kommer med de vanliga nonsensbortförklaringarna och flosklerna om “hög ungdomsarbetslöshet”, “många militärer”(!?), “proteströster” och “högerextrem tradition”.

Totalt nonsens från början till slut!

Jag har aldrig förstått vad det skulle vara för “högerextremt” med Sverigedemokraternas politik, det är bara att ta och läsa partiprogrammet så ser man att det är ett mittenparti som snarare lutar lite åt vänster och påminner mest om Socialdemokraterna som de var innan Olof Palme tog över 1969 och tyvärr förstörde partiet.

Orsaken är naturligtvis att fler och fler får upp ögonen för verkligheten, läser ocensurerade nya medier och inte längre litar på vad svensk “mainstream” media försöker indoktrinera sina läsare, lyssnare och tittare med!

BLT/Sydöstran: “Nästan var femte väljare ger SD sitt stöd i Blekinge”

4 comments to Nästan var femte bleking stöder Sverigedemokraterna

 • Ugglan

  Skulle riksgenomsnittet bli 18% för SD i valet 2014, så skulle jag bli mer än nöjd. Blekingeborna verkar ha tänkt till lite mer än vi stockholmare. Där jag bor, Sthlm-s innerstad, fick SD bara lite drygt 1% i valet 2010. SD har här, bland den kaffelatte sörplande nya bourgasin, som till största delen består av baklängesmiljonärer, genom sina övervärderade och överbelånade bostadsrätter, en uppgift att fylla.

 • Karlskronabloggen

  Ja, i Stockholms innerstad har väl också Miljöpartiet sitt starkaste fäste, vilket visar hur långt ifrån verkligheten dessa människor lever.

  Ja, 18 procent skulle inte vara helt fel 2014! Sverigedemokraterna har ju fördubblat sina valresultat i alla val hittills, vilket skulle innebära mellan 11 och 12 procent 2014, men jag tror faktiskt att det kan bli betydligt mer om det inte kommer upp några problem på vägen!

  Då menar jag inte “järnrör” för såna drev i medier stärker bara partiet! Hoppas det fungerar med Anna Haglöf på Erik Almqvist plats, hon är väldigt duktig som jag hoppas hon kommer att visa. Lite oroande dock att Olle Larsson ska vikariera för Julia Kronlid under hennes mammaledighet, han är ju politisk vilde och hoppade av partiet fyra månader efter valet och startade Härjedalspartiet.

 • Ugglan

  Namnet är väl Anna Hagwall?

  Visst, den här rättshaveristen Olle Larsson kan bli ett stort bekymmer för SD. Varghatare går inte hem är hos oss etablerad medelklass i Sthlm innerstad. Och vi har också ett svalt intresse för rennäringen. SD måste i fortsättningen se upp med vilka stollar dom släpper fram på politiska positioner, inte minst på kommunal nivå. Inte klokt att en person som Olle Larson, som har en egen politisk agenda lyckats få en sån hög plats på SD-s riksdagslista. Förhoppningsvis blir det ett mycket kort inhopp, i och med att riksdagen har stängt under tre månader, då Julia Kronlid är ledig.

  • Karlskronabloggen

   Ja, självklart Ugglan, tack för rättelsen – skrev fel efternamn i hastigheten!

   Förhoppningsvis bara ett kort inhopp för Olle Larsson, hoppas Julia håller ledigheten så kort som möjligt och mycket riktigt är det också under sommmaruppehållet och sen är det bara att hoppas att Mopsen håller sig frisk fram till valet 2014 och slipper åka ambulans från hjärtakuten fler gånger för att vara med på omröstningarna i riksdagen. Sjukt att inte SD omfattas av kvittningssystemet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>