Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Norra Kungsgatan med gamla brandstationen och Gylles

Dagens gamla bild blir från Norra Kungsgatan tagen mot norr och byggnaderna på bilden är helt bort sedan början av 1970-talet. Det är Hoglands park till vänster och sedan gamla brandstationen med brandtornet och Gylles i den gamla byggnaden och till höger ligger idag ABF-huset. Gylles ligger fortfarande på samma ställe men i andra lokaler och där brandstationen låg byggdes Försäkringskassans lokaler 1975 där jag sen kom att jobba i knapp 25 år, även om jag inte jobbade just i de lokalerna alla åren.

Norra Kungsgatan med brandstationen och Gylles

2 comments to Norra Kungsgatan med gamla brandstationen och Gylles

  • Ugglan

    En typisk Karlskrona bild med två av flottans män i förgrunden.

    Tråkigt att husen har gått hädan. Det mittersta huset har mycket vackra takkupor, så bara av den anledningen hade det varit värt att sparas för eftervärlden.

    • Karlskronabloggen

      Ja, jag har hört precis samma sak från flera andra om just det huset! På det hela taget kan man väl konstatera att hela den delen av gatan var betydligt vackrare då än den är idag.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>