Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Verklighetsfrånvänd Folkpartist räknar 40000 i månaden som “a-kassa”

Exponerat kommer idag med en artikel om den folkpartistiske politikern Patric Svensson i Växjö som ertappades när han körde rattfull i höstas och han kom då överens med ledningen i Folkpartiet att han skulle lämna alla sina uppdrag. Det går dock ingen nöd på Patric utan han får 40 000 kronor i månaden under fyra år framåt och har inga krav på sig att han måste söka jobb för att behålla detta belopp.

Hur verklighetsfrånvända våra politiker i Sju(k)klövern är framgår helt av hans egen kommentar där han jämför detta med att få a-kassa:

“- Det känns väldigt tryggt och bra, annars hade jag ju inte haft någon inkomst alls. Det är ju motsvarande a-kassa, säger Patric Svensson till P4 Kronobergs hemsida.”

Ja du Patric Svensson, säg det till alla de som går arbetslösa på en fjärdedel av din “a-kassa” och har ständiga krav på sig att de måste söka jobb. Du kan ju t o m starta bolag och fakturera för det du jobbar utan att det påverkar din fyraåriga “a-kassa”.

Hela artikeln finns här: “Rattfull Folkpartist behåller 40.000 i månaden i fyra år

2 comments to Verklighetsfrånvänd Folkpartist räknar 40000 i månaden som “a-kassa”

  • Ugglan

    Här i Stockholms kommun där jag bor finns det massor av avsuttna politiker vare sig dom gjort bort sig eller inte, som inhöstar livstidsförsörjning på skattebetalarnas bekostnad. Det här är en jätteskandal som ingen politiker vill ta tag i för då är ju risken att dom själva drabbas.

    • Karlskronabloggen

      Håller med dig helt Ugglan, det är alldeles orimliga belopp som gäller för politikers livslånga pensionsförmånder.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>