Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Föreningen Gamla Carlscronas årsbok 2012 “Betjäntens pojke”

Föreningen Gamla Carlscronas årsbok 2012 är ett riktigt praktverk skrivet och sammanställt av Sten A. Petersson som varit redaktör för medlemsbladet Kaulskroniten i 26 år och även var den som tog initiativ till Kaulskroniten. Boken heter “Betjäntens pojke” och Sten berättar omväxlande egna minnen från sin tidiga barndom i centrala Karlskrona och väver in dessa med information om platser och händelser i Karlskronas historia på ett fantastiskt bra sätt! Bokens namn kommer från att Sten var son till landshövdingens chaufför och tillbringade en del av barndomen i residenset.

“Betjäntens pojke” omfattar 264 sidor med mycket välskriven text och 400 gamla bilder från Karlskrona och omgivningar och jag kan varmt rekommendera alla att köpa boken hos Föreningen Gamla Carlscrona, otroligt mycket läsvärt och många fantastiska bilder som är helt unika! En perfekt julklapp antingen till sig själv eller till någon man vet är intresserad av Karlskronas historia.Som vanligt är det premiärförsäljning av årsboken i föreningens lokal på Alamedan 11 den Första Advent, i år söndagen den 2 december 2012, då det är öppet hus mellan 12.00 och 17.00 och föreningen bjuder på glögg och pepparkakor. Sten A. Petersson kommer att vara på plats från 13.30 och signera böcker för de som så önskar.

Priset för boken är 200 kronor för medlemmar, annars 260 kronor. Det går att lösa medlemskap i Föreningen Gamla Carlscrona på plats vilket kostar 100 kronor för resten av 2012 och hela 2013, vilket också inbegriper två nummer av 48-sidiga Kaulskroniten hem i brevlådan i februari och september 2013. Bokköparna får också välja fem gratis vykort ur föreningens nytryck av gamla motiv, bl a finns en del riktigt fina julkort som kan skickas nu så här i jultider. Föreningen har även äldre årsböcker och andra utgivna böcker till försäljning i lokalen.Det går även att beställa boken via telefon 0455-10191 eller via e-post till info@fgc.nu men ska boken skickas tillkommer givetvis portokostad och eftersom boken väger över ett kilo blir det 66 kronor inom Sverige.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>